Gjennom kulturlandskap i Maridalen

Tur nr: 246
Område: Nordmarka syd
Lengde: 10.7 km
Gradering: Lett

Vi skal ut på tur Maridalen - i et flott turområde som ligger like ved bybebyggelsen. Men til tross for bynær beliggenhet - vi kan se fram til en tur som går gjennom åpent og fint kulturlandskap - og så får vi en smak av Marka når vi kommer inn i skogen øst for Maridalsvannet.

Vi starter turen i løypa ved Brekke-krysset, sørvest i dalen. Løypa går på turveien som er lagt i grenselandet mellom skogen og kulturlandskapet. Denne løypa (lysløype) følger vi forbi Låkeberget og fram til Hammeren.

Ved busstoppet må vi ta av oss skiene og gå de få meterne bort til den andre siden av Gamle Maridalsvei. Her starter løypa som fører oss midt ut på jordene, over store gårder, forbi kirkeruiner og kapell. Mens vi krysser dalen mot øst, kan vi se det store Maridalsvannet på høyre side, på andre side av den historiske Greveveien.

Vi krysser Dausjøelva og kommer fram til Sander gård. Nå legges kursen sørover, og snart tar vi farvel med kulturlandskapet i Maridalen.

Etter noen motbakker (ca 30 høydemeter i løpet av en halv kilometer) kommer vi inn i skogen, krysser Gjøvikbanens spor, og følger løypa sørover til Midtoddveien. Herfra har vi kort vei til trikk, buss og tog på Kjelsås. Så dermed var vi tilbake i byen igjen...etter vel en mil på tur.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Brekke

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
603 Lysløypa Brekke - Låkeberget Brekke Låkeberget 02.01.2022 2.3
126 Lysløypa Låkeberget - Hammeren Låkeberget Hammeren 13.03.2021 1.7
678 Hammeren - Sander Hammeren Sander 02.01.2022 3.3
777 Kjelsås - Sander Sander Kjelsås 02.01.2022 3.4