Rundtur fra Fossum

Tur nr: 25
Område: Bærumsmarka
Lengde: 15.6 km
Gradering: Lett

Du skal inn til hjertet av Bærumsmarka, du skal opp i 400 meters høyde, du skal sykle på skogsbilvei og trillesti - og på den tradisjonsrike Ankerveien.

Det dreier seg om en 13 kilometers rundtur med start og slutt ved klubbhuset på Fossum. Første etappe går i småkupert og lett terreng innover til Lathus. Nå går veien mer i vestlig retning, og du kommer fram til Østernvann, et idyllisk og svært populært turmål i Bærumsmarka. Her er det fine bademuligheter.

Så starer "klatringen". Østernvann ligger 215 meter over havet, og du skal opp i nesten 400 meters høyde i løpet av de neste fire kilometerne. Målet nå er Brunkollen, et mye besøkt serveringssted som ligger sentralt til i Bærumsmarka. På vei oppover passerer du Hestemyra - fra krysset her er det mulig å ta en avstikker inn til Haslumseter kapell.

Etter Brunkollen går det utfor! Her venter trillesti - til dels ganske steinete - ned til Muren og Nygård. Du beveger deg ca 170 høydemeter nedover på 2,3 kilometer. På Nygård er det også mat og drikke å få.

Herfra er det behagelig nedoverbakke, du passerer Mellom, og kommer fram til Ankerveien. Her tar du skarpt til venstre, og følger denne tradisjonsrike veien i skogkanten langs golfanlegget fram til Hagagårdene. Nå er det bare litt sykling på asfalt igjen, og så er du tilbake der du startet, på Fossum.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Fossum

Nr Navn Fra Til Lengde i km
61 Fossum - Østernvann Fossum Østernvann 2.8
222 Østernvann - Brunkollen Østernvann Brunkollen 4.2
62 Nygård - Brunkollen Brunkollen Nygård 2.3
452 Sagstua - Nygård Nygård Sagstua 2.5
63 Sagstua - Fossum Sagstua Fossum 3.9