Langs Nitelva

Lengde: 10.0 km
Gradering: Lett

Dette er en fin tur de fleste enkelt kan gjennomføre, for den er fri for stigninger. I og med at turen går i lavlandet, er den et godt alternativ til å være vårens første sykkeltur – eller høstens siste før snøen kommer.

Både start og slutt er ved Lillestrøm stasjon. Først sykler du frem til Nitelva, og tar til høyre der. Når du nå fortsetter langs elva, er det et pent landskap du ferdes i. Det er åpne parkområder og flere fine rasteplasser underveis. Et bad i elva anbefales dog ikke, til det er ikke vannet rent nok, og bør forbeholdes småbåter og fiskere. Da er det bedre å ta inn på Nebbursvollen friluftsbad, som du sykler forbi.

Etter hvert tar du deg over Nitelva på en bro, og kommer straks etter til et fint rastested – Nøkleberget. Det er et svaberg nede ved vannet. Den videre ferden går via et boligområde og ut på veien som fører deg til Olavsgård (ved Hvam) på gang- og sykkelvei.

Ved Olavsgård tar du til høyre, og sykler så langs Rv22, over Nitelva og videre til høyre langs elva. Det er gang/-sykkelvei hele traseen. Du passerer Kjeller, hvor blant annet flyplassen ligger. Her kan du se småflyene ta av og komme inn for landing. Følg så skilting til Lillestrøm. Snart er du i Storgata og kan sykle Adolph Tidemanns gate frem til stasjonen der du startet.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Lillestrøm

Nr Navn Fra Til Lengde i km
501 Lillestrøm - Skjetten Lillestrøm Skjetten 4.2
985 Skjetten - Hvam Skjetten Hvam 1.5
500 Lillestrøm - Kjeller - Hvam Hvam Lillestrøm 4.3