Nittedal på langs

Denne turen kalles også "bygdeløypa", og er en vakker reise gjennom kulturlandskapet i Nittedal. Selv om det går litt oppover og nedover på jordene i starten, er den nærmere to mil lange turen enkel å gå. Her er det nesten fritt for granskog, men desto mer åker, eng og bebyggelse. Underveis passerer du både en kirke, et postkontor og utegående hester.

Turen starter på Slattum på østsiden av Riksvei 4 og går først nordover på vestsiden av Nitelva. Etter noen få kilometer krysser du elven, og fortsetter - fortsatt i nordlig retning - på østsiden.

Etter å ha krysset et par veier er du fremme ved Spenningsby. Oppover jordet til høyre er det forbindelse til løyper innover i Romeriksåsene, men du går videre nordover til bygdeveien like ved Hakadal kirke.

Fra kirken er det ikke langt til Glitre, som er et fint utgangspunkt for turer oppover i Romeriksåsene, men du krysser veien og følger løypa nordvestover. Fortsatt befinner du deg på østsiden av både riksveien og elven, som nå går over til å hete Hakadalselva.

Du passerer bebyggelsen ved Tøyen, der det foruten boliger er både postkontor og matbutikk. Her er det altså mulig å få litt påfyll av mat og drikke, forutsatt at du passerer i åpningstiden.

Ved Mork, like ved golfbanen, krysser du riksveien, og da er du straks fremme ved Elnes, der du eventuelt kan fortsette inn i Nordmarkas skiløyper.

God tur!

Se også denne artikkelen for mer informasjon.Edit

Slik reiser du til og fra Slattum

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
465 Slattum - Gaustadmåsan [Nittedal på langs] Slattum Gaustadmåsan 19.02.2021 4.6
1547 Gaustadmåsan - Spenningsby [Nittedal på langs] Gaustadmåsan Spenningsby 12.03.2021 3.5
655 Spenningsby - Glitre [Nittedal på langs] Spenningsby Glitre 12.03.2021 3.6
736 Glitre - Aas gård [Nittedal på langs] Glitre Aas gård 27.03.2019 4.5
1557 Aas gård - Elnes [Nittedal på langs] Aas gård Elnes 27.03.2019 1.7