Rundtur til Vingerdalstua

Hva med en rast på Vingerdalstua? Dette er et kjent og populært turmål på Minneåsen – vel verdt et besøk. Turen går i variert terreng gjennom den søndre delen av åsen, og utgangspunktet er like ved Hurdalssjøen.

Vi starter på Haraldvangen, og følger løypa langs riksvegen sørover til Hurdalsenteret. Fra infotavla stiger det bratt opp til Kinnavegen. Der tar vi til høyre. Vi har nå en forholdsvis flat del av turen foran oss, inntil vi når løypedelet ved Kinna. Der skal vi ta til venstre oppover Byfellavegen. Løypa vi nå har kommet inn på, kommer fra Lomtjennet (Flystripa) - parkeringsplass og alternativt utgangspunkt for denne rundturen.

Like før vi når det høyeste punktet på vegen, går det ei kort løype inn til venstre til Vingerdalstua. Det anbefales å ta turen innom, og også å fortsette de 7-800 meterne opp på Brenntoppen. Der er det spektakulær utsikt over Hurdalssjøen og Hurdal.

Fra høyeste punkt på Byfellavegen fortsetter det slakt nedover til Hermods plass. Både Hermods plass og der Byfellavegen ender ved bilvegen Hurdal – Minnesund er det parkeringsplasser og alternative utgangspunkter for denne rundturen.

Etter et par kilometer utforkjøring fra Hermods plass, kommer vi til et løypekryss der vi skal til venstre. Deretter 900 m før vi tar til høyre ned mot Haraldvangen. Her er det noe snøscootertrafikk, vær OBS på det.

Hvis du synes utforkjøringene ned fra Hermods plass og den siste ned mot Haraldvangen er vel heftige, kan du velge ett av de tre andre utgangspunktene som er nevnt, la være å kjøre ned til Haraldvangen og gå i motsatt retning av det som er beskrevet her.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Haraldvangen

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
966 Haraldvangen - Kinna Haraldvangen Kinna 02.01.2022 4.7
965 Kinna - Vingerdalstua Kinna Vingerdalstua 02.01.2022 4.1
971 Hermods plass - Vingerdalstua Vingerdalstua Hermods plass 23.04.2021 2.7
967 Haraldvangen - Hermods plass Hermods plass Haraldvangen 12.03.2020 4.1