Bratt opp, bratt ned

Tur nr: 329
Område: Nordmarka nord
Lengde: 19.1 km
Gradering: Lett

Hvis du vil få en god test på både bremser og gir, er dette turen for deg. Du kommer til å sykle rundt Tøyenhøgda (450 moh.), og du får behov for både klatre-egenskaper og utfor-ferdigheter underveis.

Turen starter imidlertid pent og rolig fra Hakadal stasjon. Du krysser Rv 4 og tar til venstre mot Ås gård, der Hakadal golfklubb holder til. Her starter klatringen opp mot og forbi Åskastet. Motbakken er på ca. fem kilometer, så det er lurt å legge inn lette gir på veien opp mot nordsiden av Tøyenhøgda. Pass på å ta til høyre i veidelet ved Åskastet, for veien til venstre leder nordover til Steinsortungen.

Etter hvert starter du syklingen sørover, og de bratte bakkene kommer ikke før du når sørsiden av Oppegårdskollen etter ca. tolv kilometers sykling fra Hakadal. Men nå går det bratt utfor – til dels meget bratt. Vi snakker om et gjennomsnittlig fall på mer enn ti prosent de neste 2,2 kilometerne, så her er det viktig å ha gode bremser! Heldigvis er grusdekket som regel jevnt og fint her.

Vel nede er det ganske flatt frem til Glitre og Hakadal kirke. Du sykler her gjennom et jordbrukslandskap. Ta til høyre på Gamlevegen og følg denne gjennom boligområdet Tøyen, før du kan krysse riksveien og sykle tilbake til Hakadal stasjon, der du startet turen.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Hakadal

Nr Navn Fra Til Lengde i km
232 Hakadal - Åskastet Hakadal Åskastet 4.3
272 Åskastet - Gjermåa Åskastet Gjermåa 4.3
631 Glitre - Gjermåa Gjermåa Glitre 6.0
605 Hakadal - Glitre Glitre Hakadal 4.5