Nord og sør for motorveien

Tur nr: 342
Område: Vestmarka
Lengde: 19.0 km
Gradering: Lett

Europavei 18 er en nødvendig og viktig, men også støyende og travel ferdselsåre for den motoriserte trafikken gjennom Asker. Men i området rundt denne veien er det flere steder det er både fint og idyllisk å sykle. På denne turen får du stifte bekjentskap med noen av disse områdene.

Det første du gjør, er å sykle fra Asker stasjon mot Asker kirke. Det er noe oppover der du sykler på gang- og sykkelvei langs Kirkeveien, men samtidig ser du etter hvert fine jorder og en mektig ås – Ramsåsen. Langs veien står de karakteristiske askekallene, disse trærne som er med i Askers kommunevåpen.

Ved Jansløkka skole, like ved Skaugum gård, tar du inn på alleen til venstre, og snart er du fremme ved Sem gjestegård, like ved Semsvannet. Ta gjerne en avstikker ned til vannet hvis du har lyst til å bade, for det er flere steder der som er godt egnet til det.

Neste etappe går sørvestover, frem til rundkjøringen ved Solliveien. Her tar du til høyre, slik at du kommer frem til det vakre området ved Asker golfbane. Her er det utsikt mot blant annet Oslofjorden i retning Oslo. Du sykler mellom Finnsrudvannet og Brendsrudvannet og tar så til høyre inn på Gamle Drammensvei, som du følger helt til du krysser kommunegrensen mot Lier rett før Heia. Her er det bro over motorveien, slik at du kommer deg trygt over på sørsiden av den.

Ta nå til venstre og fortsett østover på Drammensveien forbi Ulvenvannet og Nordvannet, og du er da fremme ved Vardåsen skole. Nå er det under fire kilometer igjen til Asker sentrum, og denne strekningen er lett å sykle. Du kan benytte gang- og sykkelvei helt frem, og det er ingen oppoverbakker. Du benytter undergangen ti å komme deg over på nordsiden av E18 igjen, og får idrettsanlegget på Føyka på venstre hånd før du ruller inn mot sentrum, der du startet turen.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Asker

Nr Navn Fra Til Lengde i km
610 Asker - Jansløkka skole Asker Jansløkka skole 2.1
609 Jansløkka skole - Semsvannet Jansløkka skole Semsvannet 1.4
388 Heia - Semsvannet Semsvannet Heia 8.2
621 Heia - Vardåsen skole Heia Vardåsen skole 3.6
620 Asker - Vardåsen skole Vardåsen skole Asker 3.7