Det går alltid et tog, sies det. Men om du ønsker å gjøre deg uavhengig av rutetabellene og i tillegg vil ha mosjon, frisk luft og muligheten for litt lengre stopp enn det toget kan tilby, skal du ta denne turen!

Sandvika har et visst urbant preg, i alle fall har stedet bystatus. Det er her turen starter ut fra togstasjonen. Ferden går først gjennom Gågata, videre ut på Sandviksveien og videre til Billingstadsletta. Du har nå krysset kommunegrensen mellom Bærum og Asker, og har forhåpentligvis holdt deg på gang- og sykkelveien som du har til rådighet.

Snart er du fremme ved Nesbru, etter å ha hatt nærhet til E18 stort sett hele veien. Motorveien går jo parallelt med traseen du har syklet, men nå tar du av til høyre og kommer inn i mer landlige omgivelser ved Hvalstad. Villabebyggelse preger den neste etappen ned mot Asker stasjon, men du har aldri vært langt fra toglinjen.

Fra Asker fortsetter du sørover til Heggedal og Gjellumvannet, som du passerer på sørsiden av før du kommer til Heggedal stasjon. Nå skal du sykle rett ved siden av toglinjen nesten helt frem til Hallenskog, men der tar du av til høyre, inn på Plankedalsveien. Ta så til venstre når du kommer til Oppsalsvei, hvor det i enden av veien er en sti du skal inn på. Det er ikke mange meterne du trenger å trille sykkelen, og snart er du inne i boligområdet Kleiverfeltet. Du følger Heggveien, og like etterpå er du kommet til Røyken stasjon.

Det er Spikkestadveien vestover du nå skal sykle, men pass på å ta til høyre når du møter Transetveien, og deretter til venstre, inn på Askestadveien, som går over til å hete Gamle Drammensvei rett før Spikkestad, som er turens endestasjon. Det er et flott kulturlandskap du tråkker deg gjennom på denne strekningen.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Sandvika

Nr Navn Fra Til Lengde i km
611 Sandvika - Nesbru Sandvika Nesbru 4.0
613 Nesbru - Hvalstad Nesbru Hvalstad 1.7
616 Hvalstad - Jansløkka skole Hvalstad Jansløkka skole 1.8
610 Asker - Jansløkka skole Jansløkka skole Asker 2.1
619 Asker - Heggedal Asker Heggedal 7.3
437 Heggedal - Hallenskog Heggedal Hallenskog 1.5
774 Hallenskog - Røyken Hallenskog Røyken 4.2
440 Spikkestad - Røyken Røyken Spikkestad 3.7