Mange ser nok på Gardermoen som først og fremst en flyplass, som man reiser til eller fra med bil, buss eller tog. Men det er også mulig å komme seg derfra til Oslo på sykkel. Dette turforslaget viser deg én måte å gjøre dette på.

Turen starter i Hotellvegen, rett ved Radisson BLU-hotellet. Du sykler frem til E16 på gang- og sykkelvei, og benytter deg av undergangen, slik at du kommer ut på sørsiden av E16. Deretter svinger du til høyre, slik at du får hovedveien på høyre hånd.

De fire første kilometerne er helt flate, og du er godt avskjermet fra bilene. Etter det møter du Fv 120, og du tar til venstre inn på den. En del utfor blir det den neste kilometeren, idet du skal ned fra 200 til 150 moh. på den strekningen. Så fortsetter du sørover på fylkesveien, forbi Eltonåsen og Ask, og frem til Skedsmokorset. Fra starten i Ullensaker har du syklet gjennom Nannestad og Gjerdrum, og står nå i Skedsmo, etter å ha syklet tre mil.

Til nå har du for det meste syklet gjennom åkerlandskap på den flotte Romerikssletta, og det blir fortsatt mye dyrket mark å se når du nå skal vestover til Slattum i Nittedal kommune. Idet du sykler over broen over Nitelva, passerer du også turens laveste punkt på ca. 100 moh.

Fra Slattum skal du sørover, først til Skytta, deretter inn i Lillomarkas skoger. Det går oppover nå, og 3,5 kilometer etter Slattum når du Romstjern (267 moh.), som er like ved turens høyeste punkt. Det er fine bademuligheter ved vannet, noe det også er ved neste vann du kommer til, Steinbruvann.

Ved å sykle forbi Badedammen er du straks nede ved Grorud, der turen ender. Skal du til et annet sted i hovedstaden, kan du enten sykle dit, eller du kan ta offentlig transport fra dette kollektivknutepunktet.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Gardermoen

Nr Navn Fra Til Lengde i km
855 Gardermoen - Holtersaga Gardermoen Holtersaga 13.3
854 Ask - Holtersaga Holtersaga Ask 8.1
852 Skedsmokorset - Ask Ask Skedsmokorset 8.2
264 Skedsmokorset - Ringnes Skedsmokorset Ringnes 3.0
591 Ringnes - Søndre Dal Ringnes Søndre Dal 3.1
594 Slattum - Søndre Dal Søndre Dal Slattum 2.1
600 Slattum - Skytta Slattum Skytta 2.4
179 Steinbruvann - Skytta Skytta Steinbruvann 2.2
174 Badedammen - Steinbruvann Steinbruvann Badedammen 1.0
778 Grorud - Badedammen Badedammen Grorud 1.4