En liten tur fra Sandvika

Tur nr: 397
Område: Bærumsmarka
Lengde: 13.3 km
Gradering: Lett

Det er ikke alltid nødvendig å sykle så langt for å få en fin turopplevelse. Turen du her får servert, er verken lang eller krevende på andre måter, bare rett og slett en morsom runde fra Sandvika, administrasjonssenteret i Bærum kommune. Kanskje den kan tas som en trimtur i lunsjen?

Fra Sandvika stasjon sykler du først over Rønne elv, og derfra inn på turveien ved Sandvikselva. Du krysser elva på bro, og deretter over Limtomta. Du har hele tiden elva like ved, og krysser den en gang til før du tråkker deg opp bakkene til Bærum sykehus.

Etter at du har passert sykehusområdet, sykler du Brynsveien og tar inn på turveien som starter i krysset mellom Emil Stangs vei og Dr. Høsts vei. Den leder frem til Bærumsveien, like ved Gjettum stasjon på Kolsåsbanen, som ble gjenåpnet i 2014 etter å ha vært stengt i åtte år.

Du skal nå til venstre, og benytter gang- og sykkelveien langs Bærumsveien. Det bærer snart nedover, og når du har passert industriområdet på Rud, er du nede ved Sandvikselva. Her svinger du til høyre og følger turveien langs elva. Du er inne i skogen nå, selv om traseen kun er noen få meter fra hovedveien.

Snart kommer du til en bro, og den skal du benytte for å komme over elva. Du befinner deg nå helt inntil E16, men fjerner deg fra den ved å sykle mot Vøyenenga.

Ved Kirkerudbakken tar du til venstre, og da skal du holde deg på gamle E16, som heter Skuiveien, frem til Franzefoss. Sandvikselva har du hatt på venstre hånd på denne strekningen, men her sykler du over elven og fortsetter langs den frem til Sandvika.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Sandvika

Nr Navn Fra Til Lengde i km
482 Sandvika - Valler Sandvika Valler 4.1
826 Valler - Vøyenenga Valler Vøyenenga 4.3
479 Sandvika - Vøyenenga Vøyenenga Sandvika 4.9