Hvis du vil ha deg en sykkeltur hvor du både har asfalt og grus som underlag, er dette turen for deg. Det blir også en strekning på trillesti som ikke er helt umulig å tilbakelegge uten å gå av sykkelen.

Fra Skedsmokorset sykler du først langs fylkesvei 120 til Ask, og tar der av til venstre, opp mot Harasletta. Asfalten har gått over til å bli gruset skogsbilvei, men veidekket er meget jevnt og fint å sykle på.

Du sykler forbi utfartsparkeringen på Harasletta, og svinger til venstre når du kommer til parkeringsplassen ved nordenden av Ringdalsveien. Denne veien har grusdekke, og du følger den frem til serveringsstedet Ringdalshytta. Dessverre er det kun i vintersesongen hytta er åpen, men det er likevel fint å stoppe her. Bord og benker står ute hele året, perfekt for en rast.

Kursen videre legges sørover, og du tar nå fatt på trillestien. Den er ikke mer enn en drøy kilometer lang, og den går i fallende terreng. Deretter går den over i en skogsbilvei, som er delvis gressbevokst den første delen. Frem til Ringnes ved Ringdalsveien er det flatt, og når du nå har kommet til asfaltvei igjen, skal du til venstre.

De siste tre kilometerne til Skedsmokorset går på Ringdalsveien, blant annet forbi Tæruddalen, som er en populær innfallsport til Romeriksåsene, spesielt om vinteren. Det er noe oppover fra Tæruddalen til Skedsmokorset.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Skedsmokorset

Nr Navn Fra Til Lengde i km
852 Skedsmokorset - Ask Skedsmokorset Ask 8.2
848 Ask - Harasletta Ask Harasletta 3.8
266 Harasletta - Ringdalsveien P Harasletta Ringdalsveien P 1.0
260 Ringdalshytta - Ringdalsveien P Ringdalsveien P Ringdalshytta 4.5
259 Ringnes - Ringdalshytta Ringdalshytta Ringnes 4.3
264 Skedsmokorset - Ringnes Ringnes Skedsmokorset 3.0