Trimtur fra Jessheim

Lengde: 33.6 km
Gradering: Medium

Dette er en fin treningsrunde, som er temmelig flat den første delen. Du får derfor sjansen til å komme godt inn i sykkelrytmen før både utforkjøringer og motbakker venter deg de siste to milene.

Utgangspunktet er Jessheim stasjon, hvorfra du først sykler mot Gardermoen. Du fortsetter syklingen til Hotellvegen, og snur ved hotellet. Derfra setter du kursen ut mot E16 igjen, der du svinger til høyre. Heldigvis har du gang- og sykkelvei å sykle på.

Idet du møter fylkesvei 120, blir det utforkjøring i ca. én kilometer, ned til elva Sogna. Omgivelsene består mest av gårder, men det er også innslag av skog. Du sykler over Leira, og kommer snart til Eltonåsen. Her skal du til venstre, inn på fylkesvei 176. Det er for det meste utfor ned til Leira, som du sykler over for andre gang, men lenger mot sør. Du befinner deg nå på turens laveste punkt, ca. 125 moh., og da går det selvsagt oppover herfra.

Ved Sand skal du holde til høyre, slik at du kommer inn på Gardermovegen. Herfra følger du samme trasé inn til Jessheim som du benyttet på den første delen av turen.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Jessheim

Nr Navn Fra Til Lengde i km
864 Jessheim - Gardermoen Jessheim Gardermoen 9.2
855 Gardermoen - Holtersaga Gardermoen Holtersaga 13.3
872 Jessheim - Holtersaga Holtersaga Jessheim 11.1