Fra Gaustad til Nittedal

Sykkelen er et godt alternativ til både bil og kollektivtransport hvis du ønsker å komme deg fra Oslo til hovedstadens forsteder, både i jobbsammenheng og ellers. Hvis du i tillegg kan få deg en tur gjennom Marka på kjøpet, har du gjort et godt valg. Denne turen starter fra den nordlige delen av bebyggelsen ved Rikshospitalet, går nordvest gjennom Marka og ender ved jernbanestasjonen i Nittedal. Den siste halvdelen av turen går parallelt med Gjøvikbanen.

Fra Rikshospitalet sykler du først opp til Sognsvann, der det er gode bademuligheter. Kanskje du legger inn en liten pause her før du tar fatt på skogsbilveien videre? Ved Svartkulp svinger du til venstre og setter kursen mot Maridalen, nærmere bestemt Hammeren. Her gjør du en skarp høyresving og sykler så på nordsiden av Maridalsvannet, Oslos drikkevann. Her finner du også ruinene etter Mariakirken – vel verdt et besøk!

Like før Sander gård tar du til venstre, og opp mot Sandermosen, den nedlagte stasjonen på Gjøvikbanen. Du sykler ikke inn på selve stasjonsområdet, men fortsetter Greveveien forbi Snippen og videre til Movannene. På motsatt side av Søndre Movann har du Movatn stasjon, men du skal heller ikke innom den. Du skal istedenfor sykle videre nordøstover til du kommer ut av Marka ved Sørlitangen. Herfra har du et kort stykke på asfalt frem til stasjonen.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Gaustad

Nr Navn Fra Til Lengde i km
490 Gaustad - Sognsvann Gaustad Sognsvann 2.2
254 Sognsvann - Hammeren (Ankerveien) Sognsvann Hammeren 4.9
419 Hammeren - Sander Hammeren Sander 3.2
420 Sander - Sandermosen Sander Sandermosen 1.9
924 Sandermosen - Snippen Sandermosen Snippen 2.3
177 Movatn - Snippen Snippen Movatn 1.9
198 Movatn - Sørlitangen Movatn Sørlitangen 3.8
602 Nittedal - Sørlitangen Sørlitangen Nittedal 1.0