Dette er en skikkelig langtur, som har Ringkollen som utgangspunkt. Fra parkeringsplassen følger du veien til Øyangen. Ved Jonsetangen får du grus under dekkene, og du sykler helt inntil vannet.

Etter at du har lagt Øyangen bak deg og styrt mot Storflåtan, avløses grusveien av en drøy kilometer med trillesti. Mesteparten av strekningen er en fin plankebane som mange vil kunne sykle.

Du følger Spålsveien og tar til venstre i første veikryss i retning Svarten og Kringla. Ved Svartendammen er det en hyggelig gresslette hvor du kan ta en rast.

I krysset ved Kringla kan du velge å svinge til høyre og sykle ned til Sørkedalen. Men vår tur går videre mot Kikutstua, så du tar du til venstre her, mot Langlia. På strekningen etter Langlia må du over på en kilometerlang, steinete trillesti. Sykler du med sykkeltralle, anbefaler vi derfor den lengre veien rundt Sandungen.

Trillestien munner ut i Knappaveien. Her tar du til høyre, og sykler nord for vestre og østre Fyllingen til Kikutstua. Nå har du gjort unna nesten tre mil, og fortjener en god pause (sjekk åpningstidene). Har du ikke tid til å sykle bortom Kikutstua, tar du av til høyre mellom Vestre og Østre Fyllingen og sykler videre i lett kupert terreng, over Glåmene til Kobberhaughytta.

Mellom Kobberhaughytta og Blankvannsbråtan må du trille sykkelen. I krysset ved Vestre Aurtjern tar du til høyre og sykler forbi Nordmarkskapellet på vei til Tryvannsstua.

Når du har passert Tryvannsstua, kan du velge flere ruter til Frognerseteren. Vår tur går på skogsbilveien forbi Heggehullet og opp til Sporten og Frognerseteren.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Ringkollen

Nr Navn Fra Til Lengde i km
130 Ringkollen - Storflåtan gård Ringkollen Storflåtan gård 10.9
129 Storflåtan gård - Kringla Storflåtan gård Kringla 7.3
152 Kringla - Kikutstua Kringla Kikutstua 8.0
970 Kikutstua - Glåmene - Kobberhaughytta Kikutstua Kobberhaughytta 8.1
122 Vestre Aurtjern - Blankvannsbråtan - Kobberhaughytta Kobberhaughytta Vestre Aurtjern 3.0
121 Tryvannstua - Vestre Aurtjern (via Nordmarskapellet) Vestre Aurtjern Tryvannstua 4.0
113 Frognerseteren - Heggehullet - Tryvannstua Tryvannstua Frognerseteren 3.1