Dette er en tur som går i nærheten og langs jernbanetraseen mellom Lillestrøm og Grorud, og tar deretter en sving innom Lillomarka før den ender ved Kjelsås, en av Gjøvikbanens stasjoner. Turen går hovedsakelig på gang-/sykkelvei, turvei og skogsbilvei.

Du starter fra Lillestrøm stasjon, og sykler over broen over Nitelva og inn på Henrik Sørensens veg. Her har du fint utsyn til elva og båthavnen. Deretter fortsetter du på Engaveien, krysser Strømsveien og svinger skarpt til venstre nede i Sagdalen. Herfra følger du Sagelva oppover, på fin grussatt turvei. Nederst i dalen er det en fin rasteplass, der Sagdalens Venner har satt i stand både sag og mølle – som å være i et museum!

Ferden fortsetter forbi stasjonene Strømmen, Fjellhamar, Lørenskog og Haugenstua, før du kommer til Grorud stasjon. Her skal du svinge til høyre, slik at du følger elva Alna oppover til Grorudparken og Grorud T-banestasjon. På denne strekningen passerer du både den idylliske dammen ved Hølaløkka (fint rastested!) og den fredete Kalbakkbroen fra slutten av 1700-tallet. Det er også mulig å ta en avstikker til Leirfossen, som har et fall på hele 15 meter.

Turen gar videre oppover Bergensveien, til Badedammen. Her kan det smake med en rast – og kanskje et bad, dersom du ikke sykler et lite stykke videre og legger inn pausen ved Steinbruvann. Dette er et av de flotteste badevannene i Lillomarka.

Fra nordvestsiden av Steinbruvann sykler du vestover på skogsbilvei, forbi Breisjøen, Setertjern og Kringla, før du kommer frem til bebyggelsen ved Langsetløkka. Herfra er det kort vei til Kjelsås stasjon, der turen ender.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Lillestrøm

Nr Navn Fra Til Lengde i km
988 Lillestrøm - Sagdalen Lillestrøm Sagdalen 2.0
971 Lørenskog - Fjellhamar - Strømmen - Sagdalen Sagdalen Lørenskog 5.9
973 Lørenskog - Haugenstua Lørenskog Haugenstua 2.3
974 Haugenstua - Grorud st. Haugenstua Grorud 1.5
990 Grorud st. - Grorud Grorud Grorud 2.4
778 Grorud - Badedammen Grorud Badedammen 1.4
174 Badedammen - Steinbruvann Badedammen Steinbruvann 1.0
161 Steinbruvann - Breisjøen Steinbruvann Breisjøen 2.0
150 Solemskogen - Breisjøen Breisjøen Solemskogen 4.3
426 Langsetløkka - Solemskogen Solemskogen Langsetløkka 2.5