Store og små vann som perler på en snor, grusvei og trillesti, variert terreng – det er en spennende tur vi har framfor oss. Dette er ikke den korteste veien tilbake til byen fra Ringkollen, men det er jo ikke alltid at raskeste vei er poenget.

Den beste måten å starte turen på, er å bli med Skiforeningens sykkelbuss til utfartsparkeringen på Ringkollen. Vi sykler først østover og ned til Øyangen, det første store vannet vi møter. Her tar vi til venstre, og følger vannets nordlige bredd. Mosjøen er neste, og snart er vi inne på en ca. to kilometer lang trillesti. Det er fuktig i Bjørneputtdalen, men det er lagt planker over de våteste partiene, så vi satser på å komme oss tørrskodd igjennom. Vi kommer ned til Store Sinnera, som ligger like nord for Sinnerdammen, DNT Oslo og Omegns hytte her i området.

Gjennom Sinnerdalen bærer det, og snart er vi framme ved Tverrsjøstallen, før vi runder Tverrsjøen med kurs mot øst. Via Kalvedalen kommer vi ned til Gjerdingen, som også er et av de store vannene i Marka. Dette skal vi følge helt til Gjerdingdammen i øst. Rett før demningen er det nok en trillesti å forsere (ca. ni hundre meter).

Nå har vi allerede lagt om kursen i retning sør. Etter å ha syklet på tilnærmet flat vei lenge, venter det litt stigning opp på Snøploghøgda, før vi så triller ned til Katnosa. DNT-hytta Katnosdammen passeres, og vi fortsetter sørover til Vesle Sandungen. Her skal vi til høyre, inn i Sandbekkvika og så oppover noen kneiker.

Men snart kommer belønningen i form av lange, deilige bakker ned til Langlia. Langlivannet og Kringla er de siste i rekken av vann som vi passerer på turen. Vi skal rett sørover forbi Kjelsås og Pipenhus, og kommer ned bakkene rett øst for Sørkedalen skole. Her krysser vi Langlielva og fortsetter på Zinoberveien og Sørkedalsveien ned til badeplassen ved Bogstadvannet, som er det siste vannet vi sykler forbi.

Vi avslutter turen ved å tråkke oss opp til campingplassen, sykler over Ankerveien (ved Kiwi) og triller ned til Huseby. Her slutter turen.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Ringkollen

Nr Navn Fra Til Lengde i km
162 Ringkollen - Bjønnputtdalen - Tverrsjøstallen Ringkollen Tverrsjøstallen 13.5
135 Tverrsjøstallen - Kalvedalen Tverrsjøstallen Kalvedalen 2.0
136 Kalvedalen - Gjerdingdammen Kalvedalen Gjerdingdammen 6.7
137 Gjerdingdammen - Katnosa - Sandungen gård Gjerdingdammen Sandungen gård 9.9
140 Sandungen gård - Kringla Sandungen gård Kringla 6.4
96 Sørkedalen skole - Kringla Kringla Sørkedalen skole 9.4
465 Bogstad badeplass - Sørkedalen skole (Zinoberveien) Sørkedalen skole Bogstad badeplass 6.8
516 Huseby - Bogstad badeplass Bogstad badeplass Huseby 3.1