Rundtur på Vardalsåsen

Vardalsåsen er et populært turområde i grenseland mellom Gjøvik, Vestre Toten og Søndre Land. Innbydende myrterreng, veksling mellom skog og åpent landskap, et stort løypenett og en lang skisesong frister mange til å legge turen hit.

Vår tur går fra Rørmyra, der det er stor parkeringsplass. Turen starter lett, i nedoverbakke. Vi fortsetter innover i svak stigning forbi Trollheim og fram til krysset nedenfor Mæhlumsetra, et populært turmål her i området. Her er det servering i helgene på etterjulsvinteren.

Vi går ikke opp til hytta nå, men det går selvsagt an å ta en avstikker dit. Den ligger like oppi bakken. Men vi kommer tilbake hit, rett forbi hytta, etter en runde som er ca. 5,5 kilometer lang,

Neste mål er Fjortentjernsmyrene, og på veg dit er det litt stigning på slutten. Her tar vi til høyre. Snart passerer turens høyeste punkt, 620 moh. På veg videre mot Eikvelta går vi gjennom svakt fallende terreng. Vi befinner oss i et åpent og vennlig landskap, som veksler mellom skog og myrområder. Her er det flott å gå på solrike dager.

Ved Eikvelta står det en romslig gapahuk, hvor det er fint å ta seg en rast. Vi skal til høyre i krysset her, og legger i veg over myrene til Mæhlumsetra. Om det er åpent, er det hyggelig å stikke innom. Skulle den være stengt, er det også fint å ta seg en pause i området utenfor hytta.

Nå gjenstår turens siste etappe, som går ned bakken og til venstre, strake vegen tilbake til Rørmyra.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Rørmyra

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
557 Rørmyra - Trollheim - Mæhlumsetra Rørmyra Mæhlumsetra 13.04.2021 2.6
1419 Mæhlumsetra - Fjortentjernsmyrene Mæhlumsetra Fjortentjernsmyrene 30.12.2021 2.2
1418 Eikvelta - Fjortentjernsmyrene Fjortentjernsmyrene Eikvelta 30.12.2021 2.1
558 Eikvelta - Mæhlumsetra Eikvelta Mæhlumsetra 30.12.2021 1.4
557 Rørmyra - Trollheim - Mæhlumsetra Mæhlumsetra Rørmyra 13.04.2021 2.6