Lillomarka er ikke så veldig stor. Og området ligger ikke spesielt høyt over havet. Men hvorfor ikke ta turen til topps likevel? Så høyt som det er mulig å komme på en sykkelvei?

Fra ca 250 meter over havet og oppover til vel 400 meter lengst nord – slik er Lillomarkas beliggenhet regnet i høyde over havet, dersom vi ser bort fra områdene helt nede ved bebyggelsen. Og det er fra sørvest til nordøst vi skal sykle i dag.

Turen starter og slutter på Solemskogen, godt og vel 300 meter over havet. Hit går det buss, og stedet er mye brukt som innfallsport til Lillomarka. Turen går østover i lett terreng – det er ikke de helt store fysiske utfordringene på denne første delen av turen.

Du passerer Breisjøen, der veien går opp til Lilloseter – fortsetter så til Steinbruvann, der du høyst sannsynlig får selskap av syklister som kommer oppover fra Grorud-området, via Badedammen på Grorud.

Ved Skytta er du kommet så langt øst som du skal, og nå går det nordvestover. Og etter hvert oppover. Et parti med trillesti (i løypetrasé) har du også framfor deg.

På veien nordover er det mulig å legge inn en avstikker til Lillomarkskapellet. Så venter siste etappe opp til Sinober, som er den bratteste strekningen på turen.

Nå har du passert 400 meter over havet, og er kommet til topps i Lillomarka. Etter tunge tråkk opp Svenskedalen, kan det være godt med en solid pause på Sinober, der det er mat og drikke å få kjøpt.

Turen tilbake til Solemskogen går først forbi Sørskogen (servering) og Kjulstjern til Lilloseter - delvis på trillesti, delvis på skogsbilvei. Her passerer du det tredje stedet på turen der du kan få deg en matbit.

Så går det unna ned Bispedalen til Breisjøen, og tilbake til Solemskogen - på samme vei som turen startet.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Solemskogen

Nr Navn Fra Til Lengde i km
150 Solemskogen - Breisjøen Solemskogen Breisjøen 4.3
161 Steinbruvann - Breisjøen Breisjøen Steinbruvann 2.0
179 Steinbruvann - Skytta Steinbruvann Skytta 2.2
178 Skytta - Skredderudtjern Skytta Skredderudtjern 3.0
468 Sagtomta - Sinober Sagtomta Sinober 2.8
523 Sørskogen - Sinober Sinober Sørskogen 2.1
341 Lilloseter - Sørskogen Sørskogen Lilloseter 2.1
160 Breisjøen - Lilloseter Lilloseter Breisjøen 1.8
150 Solemskogen - Breisjøen Breisjøen Solemskogen 4.3