Du skal ikke sykle særlig langt i Østmarka uten at du ganske snart befinner deg langs et eller annet vann. I dag skal du følge to av de større vannene – mot sør.

Det ene heter Nord-Elvåga, og du møter det ikke langt sør for startstedet, Ellingsrudåsen. Dette er et populært utgangspunkt for turer i Østmarka, et sted du kommer til både med buss og bil og bane.

Veien følger Nord-Elvåga til du kommer til Mariholtet. Her er det fint å raste ved vannet, eller benytte seg av serveringstilbudet inne på stua.

Du har bare syklet knapt halvparten den strekningen det er mulig å sykle langs dette vannet – men nå er det tid for å forsere det lille høydedraget som fører deg over til et annet av de nord-sør-gående dalførene her i Østmarka. Du kommer nå over til Nøklevann, og igjen settes kursen sørover – langs dette idylliske vannet blant lave, skogkledde åser.

Rustadsaga og Skullerudstua passeres, med nye muligheter for en matbit. Du skal videre mot sør, til Grønmo – og deretter mer innover i marka. For på strekningen fra Skullerudstua og sørover har du vært temmelig nær Østmarkas grense mot by og tettbebyggelse.

Turen går innover, i retning Trollvann, og etter den siste bakken, så er du framme ved Østmarkas eget kapell – vakkert beliggende blant skogens vann.

Apropos bakker, det er meget få av dette slaget på turen. Grovt sagt er det en motbakke etter Mariholtet, og altså en like før målet. Men andre ord: en lett og fin tur – både for små og store.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Ellingsrud

Nr Navn Fra Til Lengde i km
155 Ellingsrud - Mariholtet Ellingsrud Mariholtet 4.4
450 Sleppa - Mariholtet Mariholtet Sleppa 1.8
157 Rustadsaga - Sleppa Sleppa Rustadsaga 3.2
451 Skullerudstua - Rustadsaga Rustadsaga Skullerudstua 1.2
166 Skullerudstua - Grønmo Skullerudstua Grønmo 3.3
223 Grønmo - Østmarkskapellet Grønmo Østmarkskapellet 2.4