Til Mariholtet - og hjem via Groruddalen

Serveringsstedet Mariholtet er et populært turmål – sommer som vinter. Denne sykkelturen i den nordvestre delen av Østmarka går dit, og

Fra innfallsporten Rustadsaga sykler du først på østsiden av Nøklevann, der det er flere idylliske rasteplasser. Når du kommer til veikrysset ved Sleppa, svinger du til høyre, og snaut to kilometer senere er du fremme ved Mariholtet. På denne strekningen møter du først en motbakke, men etter det får du behagelige utforkjøringer. Ta gjerne en pause når du kommer frem.

Ferden fortsetter nå rett nordover på en ganske lettsyklet grusvei, frem til Ellingsrud. Dette er også et mye brukt startsted for turer i Østmarka, med utfartsparkeringsplass. Deretter sykler du nordover, gjennom boligområdene på Høybråten og Haugenstua. Her tar du til venstre, og sykler på variert underlag vestover i Groruddalen, langs Alna.

Du passerer Grorud stasjon, og når du kommer til Alfaset, skal du sørover igjen. Derfor skal du svinge til venstre her. Etter å ha forlatt boligområdene på Haugerud, er du inne i skogen igjen, på god grusvei. Den følger du frem til nordenden av Nøklevann, der det er en fin badeplass.

Den siste etappen av turen går på østsiden av Nøklevann, der du passerer restene av legendariske Sarabråten før du kommer til Sleppa igjen. Derfra sykler du tilbake til Rustadsaga på samme vei som du startet turen på.

God tur!Edit

Nr Navn Fra Til Lengde i km
157 Rustadsaga - Sleppa Rustadsaga Sleppa 3.2
450 Sleppa - Mariholtet Sleppa Mariholtet 1.8
155 Ellingsrud - Mariholtet Mariholtet Ellingsrud 4.4
994 Haugenstua - Ellingsrud Ellingsrud Haugenstua 3.6
974 Haugenstua - Grorud st. Haugenstua Grorud 1.5
989 Grorud st. - Alfaset Grorud Alfaset 3.0
992 Alfaset - Haugerud Alfaset Haugerud 2.2
214 Haugerud - Sleppa Haugerud Sleppa 4.8
157 Rustadsaga - Sleppa Sleppa Rustadsaga 3.2