Du kan se fram til en tur i variert og fint terreng, over Glåmene til Kikut, forbi Bjørnholt og langs Skjærsjøen. Det er vanlig skogsbilvei hele strekningen, unntatt ca 1,5 kilometer på trillesti ved Blankvannsbråtan.

Motbakker møter du grovt regnet på tre steder: aller først like etter start, i lia nordvest for Sognsvann. Neste utfordring er bakkene opp til turens høyeste punkt, Glåmene, på 440 meter over havet. Endelig møter du en temmelig bratt bakke et stykke etter Kikutstua. Ja, og så like etter Skjærsjøen, opp til krysset ved Ullevålseter.

Du legger altså i vei på venstre side av Sognsvann, forserer bakkene opp lia, og fortsetter inn til Ullevålseter. Her – samt på Kikutstua og Bjørnholt – er det mat å få.

Veien går nå ned til Aurtjern, videre i slak motbakke til Blankvannsbråtan, og så starter trillestien. Vel ute av skogen igjen, skal du følge grusveien nedover til venstre, men muligheten ligger der for en kort avstikker opp til Kobberhaughytta.

Nå venter bakkene til Glåmene, så ned igjen, i lange, fine unnabakker med utsikt mot Kikut underveis. Om ikke lenge, så er du nettopp der – og kan nyte utsikten over Bjørnsjøen fra benkene utenfor stua.

Neste etappe går til Bjørnholt, derfra over mot Rottungen, videre sørover og ned lia til Skjærsjøen. Ved demningen tar du til høyre, opp til krysset nedenfor Ullevålseter.

Herfra er det strake veien ut til Sognsvann. Behagelige unnabakker og flat og lett vei avslutter denne rundturen gjennom den sørlige delen av Nordmarka.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Sognsvann

Nr Navn Fra Til Lengde i km
117 Sognsvann - Ullevålseter Sognsvann Ullevålseter 5.5
123 Ullevålseter - Vestre Aurtjern Ullevålseter Vestre Aurtjern 2.2
122 Vestre Aurtjern - Blankvannsbråtan - Kobberhaughytta Vestre Aurtjern Kobberhaughytta 3.0
970 Kikutstua - Glåmene - Kobberhaughytta Kobberhaughytta Kikutstua 8.1
125 Bjørnholt - Kikutstua Kikutstua Bjørnholt 5.9
124 Ullevålseter - Bjørnholt Bjørnholt Ullevålseter 6.7
116 Sognsvann - Store Åklungen - Ullevålseter Ullevålseter Sognsvann 5.3