Til seters

Tur nr: 66
Område: Nordmarka syd
Lengde: 9.8 km
Gradering: Lett

I dag skal du til seters! Kanskje ikke for å gjøre deg feit – for her er det snakk om en bra porsjon muskelbruk, om enn ikke "skremmende" mye på noen som helst måte. Men oppover går det. Og du havner altså på Frognerseteren.

Turen starter i lett terreng øst for Sognsvann, du sykler med andre ord innover på høyre side av vannet. Du passerer Svartkulp, og etter hvert melder behovet seg for å gire ned. Motbakkene er riktignok slake og fine, stigningen er betydelig svakere her enn på den andre siden av Sognsvann.

Langs Store Åklungen er veien stort sett flat, og om ikke lenge er du framme på Ullevålseter. Her er det gode muligheter både for både pust i bakken og matforsyning.

Så starter del to av turen – skarpt mot venstre, i retning sørvest. Et godt stykke er det småkupert og lett terreng, så starter noen forholdsvis bratte motbakker, før Frønsvollstråkka byr på litt nedoverbakke igjen.

Veien går så til høyre, oppover mot Heggehullet, der du tar til venstre og forserer siste motbakke. Sluttetappen går stort sett på flatmark fram til Sporten og Skistua, og så ligger den der – setra!

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Sognsvann

Nr Navn Fra Til Lengde i km
116 Sognsvann - Store Åklungen - Ullevålseter Sognsvann Ullevålseter 5.3
115 Frognerseteren - Ullevålseter Ullevålseter Frognerseteren 4.5