Gjerdingen rundt fra Svartbekken

Lengde: 22.9 km
Gradering: Medium

Fra Svartbekken - rundt Gjerdingen - og så tilbake. Slik er denne turen i et nøtteskall. Det er en lett skitur som passer for de aller fleste.

Løypa starter fra bommen ved Svartbekken og følger skogsbilveien mot Gjerdingen. På toppen passeres Fjellsjøen, som beskrives så malerisk av den store nordmarksforfatteren Johannes Dahl.

Vel oppe ved Gjerdingen tar vi til venstre, og kommer fram til Gjerdingdammen. Vi holder til høyre i neste kryss, og befinner oss dermed på sørsiden av vannet. Skogsbilveien svinger opp mot Elgstøa, en av de gamle finneplassene med registrert bosetting fra 1600-tallet. Men her - i løypekrysset ved Kaldputten - holder vi til høyre, og fortsetter vår vandring på vestsiden av Gjerdingen.

Noen oppoverbakker venter oss, og vi kommer inn i Kalvedalen. Her tar vi skarpt til høyre, og legger kursen østover. På vei langs nordsiden av vannet passerer vi Rajebråthytta, som har åpent for servering på fine vintersøndager i "prime-time"-delen av vinteren. I neste kryss holder vi til venstre, og legger veien tilbake til start - ved Svartbekken.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Svartbekken

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
101 Svartbekken - Fjellsjøen - Gjerdingdammen Svartbekken Gjerdingdammen 22.04.2021 6.0
221 Gjerdingen rundt Gjerdingdammen Gjerdingdammen 22.04.2021 10.9
101 Svartbekken - Fjellsjøen - Gjerdingdammen Gjerdingdammen Svartbekken 22.04.2021 6.0