Du har framfor deg en flott tur gjennom den sørlige delen av Nordmarka – fra Frognerseteren til Kikut, og tilbake til Sognsvann. På veien nordover skal du bestige Glåmene – på vei tilbake går turen over Bjørnsjøen.

Første del av turen går fra Frognerseteren, via Heggehulle til Tryvannstua. Du fortsetter videre mot Nordmarkskapellet, og hele veien er det småkupert og fint terreng. Like før kapellet tar du til venstre, og noen knappe utforbakker venter ned mot Blankvann. Om ikke lenge begynner stigningen opp mot Glåmene. Flere steder er det mulighet for avstikkere mot høyre, i retning Kobberhaughytta.

Du passerer Glåmene, 440 meter over havet, og har utsikt innover mot åsene ved Kikut. Nå venter flotte utforkjøringer ned til Østre Fyllingen, som du krysser på skrå i sør. Så fortsetter du siste stykket over land, fram til Kikutstua. Nå er du halvveis – så dette er et greit sted å legge hovedpausen. Her er det mat å få kjøpt.

Så skal du tilbake mot byen, med Sognsvann som mål. Du kjører ned den litt småkronglete bakken fra plassen utenfor stua, og kommer ned på isen på Bjørnsjøen. Løypa som ligger i retning svakt mot høyre, er den som går over Appelsinhaugene. Du skal derimot rett fram over Bjørnsjøen.

Etter å ha lagt det meste av isen bak deg, ser du Bjørnholt rett fram. Her tar du til høyre, og kommer inn på land nesten helt sør i Bjørnsjøen. Du får Bjørnsjøhelvete på venstre side, og i kupert terreng, med en god del nedoverbakke, går turen utover mot Ullevålseter. Du tar til venstre i første løypekryss.

I det andre krysset kan du velge om du vil ta til høyre, opp bakkene til Ullevålseter, eller om du vil stå over besøket der denne gangen, og heller ta til venstre. Da kommer du inn på løypa fra Ullevålseter igjen litt nedenfor stua. Du slipper litt oppoverbakke på den måten. Straks er du inne i siste etappe av turen, fra Ullevålseter til Sognsvann.

Her er det mest flatt – og slake nedoverbakker – og så er du straks tilbake ved parkeringsplass og T-bane.

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Frognerseteren

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
2 Frognerseteren - Heggehullet Frognerseteren Heggehullet 02.01.2022 1.4
24 Heggehullet - Tryvannstua Heggehullet Tryvannstua 02.01.2022 1.8
396 Tryvannstua - Rundmyr [Nordmarkskapellet] Tryvannstua Rundmyr 01.01.2022 1.8
234 Rundmyr [Nordmarkskapellet] - Studenterhytta - Glåmene - Kikutstua Rundmyr Kikutstua 12.03.2021 8.1
124 Aurtjern - Bjørnsjøhelvete - Kikutstua Kikutstua Østre Aurtjern 19.03.2021 8.8
799 Ullevålseter - Aurtjern Østre Aurtjern Ullevålseter 30.12.2021 1.0
118 Lysløypa Sognsvann - Ullevålseter [Sognsvann øst] Ullevålseter Sognsvann 02.01.2022 5.3