Rundtur fra Frognerseteren

To strekninger i lysløype – to utfordringer. Det er stikkord for denne turen.

For å ta de to utfordringene først (kommer selvsagt an på form – og alder): den ene er bakkene ned til Ullevålseter. De er både svingete og bratte.

Den andre er oppoverbakkene like før turen er slutt – de er også bratte. Ellers er dette en tur gjennom lett terreng – først innover i lysløypa fra Frognerseteren.

Fra Tryvannstua svinger du etter hvert i østlig retning og passerer Skjennungen. Etter vannet går løypa i oppoverbakke mot et kryss der du skal ta til venstre, om du da ikke ønsker å ta turen opp til Skjennungstua, der utsikten er strålende – i så fall venter en bratt motbakke på høyre side.

Så kommer den før omtalte nedoverbakken til Ullevålseter. Her – som på de to andre stuene underveis – er det mat å få. Nå venter siste etappe tilbake til Frognerseteren. Og det er lysløype hele veien dit.

Traseen går først i småkupert og lett terreng, før du så tar fatt på bakkene opp til Frønsvollstråkka og deretter turens mål, Frognerseteren. Stigningen er på i underkant av 100 høydemeter. Og dermed er ringen sluttet…

God tur!Edit

Slik reiser du til og fra Frognerseteren

Nr Navn Fra Til Prepp Lengde i km
376 Lysløypa Frognerseteren - Nikulpmyrene - Tryvannstua Frognerseteren Tryvannstua 14.12.2021 3.0
274 Ullevålseter - Skjennungen - Tryvannstua Tryvannstua Ullevålseter 13.12.2021 4.0
210 Lysløypa Frognerseteren - Ullevålseter Ullevålseter Frognerseteren 02.01.2022 4.6